sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Placinta macedoneana cu praz



-1 pachet aluat foetaj
-3-4 fire praz
-400 g branza (am pus branza framantata + feta)
-3 oua
-100 g smantana
-sare,piper
-3 linguri ulei
-1 galbenus pentru unsa placinta

Prazul se spala, se taie rondele pana la partea verde. Daca nu e foarte batran si partile verzi nu sunt foarte tari,se pot taia si acestea. Se caleste prazul in ulei si se adauga putina sare si piper.



 Se bat ouale, se adauga branza sfaramata si smantana si se amesteca cu prazul calit. Intr-o tava unsa cu putin ulei se pune o foaie de aluat foietaj, umplutura de praz si cealalta foaie. Se unge foaia cu galbenus de ou si se pune placinta in cuptor pana se rumeneste.


 Cum foile erau prea scurte si prea late, am taiat din latime si am peticit placinta :D


Sincer cand am vazut reteta am fost putin sceptica. Nu mi-am imaginat ca din praz se poate face ceva atat de bun.



3 comentarii:

  1. Alaturi de un pahar de iaurt de oaie este si mai delicioasa "pita"-asa se numeste :).Incercati sa o faceti cu foietaj facut in casa este mult mai delicioasa asa :)si nu se face foarte greu .
    Pofta buna

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.